Što je servo pumpa?

Servo pumpa je tlačna pumpa koja cirkulira ulje u sistemu do letve i natrag. Najčešći kvarovi servo pumpe su zujanje i curenje. Uz navedene kvarove servo pumpe javljaju se još i isprekidan rad pumpe, nemogućnost postizanja pritiska potrebnog za rad itd. koje također uspješno otklanjamo.

Dvije su mogućnosti rješavanja kvarova - kupnja nove zamjenske servo pumpe koja je cjenovno skuplja, a slabije kvalitete (nije originalna) ili reparacija Vaše originalne servo pumpe. Reparacija servo pumpe podrazumijeva mijenjanje semeringa i pratećih brvti, ležaja, piksi te po potrebi mijenjanje osovine pumpe i dijelova jezgre. Treba provjeriti jesu li vodovi i hidraulična crijeva u servo uređaju dobro zabrtvljeni.

U sustavu je visok tlak koji može uzrokovati usisavanje zraka u unutrašnjost sustava, to može izazivati glasni rad pumpe servo uređaja, a u krajnjim slučajevima može dovesti do kvara na pumpi servo uređaja.

Naše preporuke

Ako je vozilo staro nekoliko godina, preporučuje se zamjena hidrauličnih vodova koji spajaju prijenosnik volana s pumpom servo uređaja. Stari i oštećeni vodovi mogu biti opasni i dovesti do nepravilnog rada cijelog sustava.

Ako servo volan ostane 10-15 sekundi u položaju na kraju hoda letve volana, neki dijelovi mogu biti oštećeni zbog visoke temperature ili visokog tlaka koji vlada u sustavu. To se odnosi na prijenosnik kao i na servo pumpu.

Nakon što ste prešli 500 km treba zamijeniti tekućinu u servo sustavu u cilju uklanjanja ostataka onečišćenja.

Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.