Alfa Romeo MiTo QV i Giulietta QV

Na ovogodišnjem Motor Showu u Ženevi Alfa Romeo predstavit će poboljšane verzije modela MiTo QV i Giulietta QV. Pod poklopcom nove Giuliette nalazi se 1.75 litreni motor s turbopunjačem preuzeti s 4C modela koji je uz male preinake lakši nego prije i dolazi s drugačijim usisom zraka i ispušnim sustavom. Ukupna snaga je povećana na 195 KS na visokih 6000 okretaja u minuti. Alfa Romeo tvrdi da novoj Giulietti od 0-100 km/h treba 6.6 sekundi što je brže za 0.2 sekunde u odnosu na stari model, a najveća razlika je u mjenjaču, te sada nova Giulietta dolazi samo sa automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i 6 brzina. Mjenjač je također preuzet s 4C modela. Način vožnje se može mjenjati između Dynamic, Normal i All Weather i svaki od njih mijenja postavke odaziva motora, upravljanja,  stabilnosti i kotrole proklizavanja.

Nova Giulietta dolazi s krovnim spojlerom koji je voš više razlikuje od standrdne Giuliette, i novim 19′ aluminijskim naplatcima. U unutrašnjosti su dodana nova sportska kožna/alkantara sjedala, kožni upravljač i novi 6.5′ touchscreen zaslon s Alfinim Uconnect sistemom. Uz novu Giuliettu, predstavljen će biti i novi model MiTo QV koji kao i Giulietta dolazi isključivo s automatskim mjenjačem s dvosturkom spojkom i 6 brzina. Motor u novom modelu MiTo ostao je nepromijenjen i još uvijek se radi o  istom 1.4 litrenom turbo motoru s četri cilndra i 167 KS.

U Alfi tvrde da novi automatski mjenjač pomaže MiTu da brže stigne od 0-100 km/h te sada iznosi 7.3 sekunde što je za 0.2 sekunde brže od starijeg modela. Potrošnja se smanjila isto zahvaljujući mjenjaču za 11 posto te sada iznosi 5.4 l/100km. Mito QV dobio je i blage promjene vanjštine, a najuočljiviji su novi 17′ aluminijski naplatci isti kao i na Giulietti i nova Magnesio Gray matirana siva boja. Standardna oprema uz kožni upravljač, ručicu mjenjača i ručnu kočnicu uključuje i dvozonsku klimu, i 5′ ekran osjetljiv na dodir s Alfinim Uconnect sistemom.

Jedva čekamo službeno predstavljanje ovih dviju talijaskih ljepotica na ovogodišnjem Motor Showu u Ženevi!

03/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.