Audi A4 – veliki korak naprijed u odnosu na prethodnika

Audi će na auto sajmu u Frankfurtu u rujnu ove godine doživjeti premijeru nove, pete generacije modela A4 limuzine. Trenutačni model A4 je u ponudi od 2009. godine pa svakako ukazuje da je došlo vrijeme za suočavanje s konkurencijom kao što su BMW serije 3, Jaguar XE te Mercedes C-klase. Novi Audi A4 će krasiti oštre i moderne linije, a nova svjetla i moderni materijali koji će biti ugrađeni u ovaj model pridonosit će cjelokupnom smanjenju težine automobila, temeljenog na MLB platformi, za otprilike dvjestotinjak kilograma.

Automobil će imati vrlo učinkovit prednji i stražnji ovjes. Prednja rešetka automobila je također izmijenjena i osim poboljšanja izgleda nova rešetka omogućuje povećan usis zraka te na taj način osigurava učinkovit sustav hlađenja. Unutrašnjost pete generacije A4 modela njemačkog proizvođača definira luksuz i udobnost te se očekuje da će oduzimati dah, s obzirom da slijedi najnoviji trend koji se već primjenjuje u Q7 i TT modelima. Dužina i visina nove generacije modela A4 će biti slične trenutnoj inačici koja je, kao što je već navedeno, u ponudi još od 2009. godine dok će se povećati njegova širina. Međuosovinski razmak pete generacije A4 također će se povećati u odnosu na trenutni model i bit će veći od 281 cm, što će rezultirati sa više prostora za putnike. Kapacitet prtljažnika trebao bi iznositi 480 litara , kao i kod trenutnog modela.

Što se tiče širokog raspona motora koji će biti dostupni u benzinskim i dizelskim varijantama, Audi je također predstavio potpuno novi četverocilindarski 2.0 litreni TFSI benzinski motor koji će razvijati 190 konjskih snaga te će smanjiti potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova, a njemački proizvođač tvrdi da će to biti najučinkovitiji 2.0 litreni benzinski motor u klasi. Unutrašnjost je opremljena mnoštvom visokotehnoloških komponenti, a neke od njih su napredni GPS navigacijski sustav, stražnja digitalna kamera za parkiranje, mogućnost bežičnog povezivanja te Audi MMI infotainment sustav.

Za ljubitelje glazbe na raspolaganju će biti čak deset ugrađenih zvučnika, a najvejrojatnije će se u nekim paketima opreme ponuditi Bang&Olufsen audio sustav.

Očekuje se da će automobil biti na raspolaganju u različitim atraktivnim bojama, što će svakako razveseliti potencijalne kupce. Veliki korak naprijed u proizvodnji ovog automobila će biti njegova vozna svojstva, a očekuje se blagi porast cijene u odnosu na trenutni model.

25/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.