Audi Q7 – nova generacija + nova dimenzija osjećaja u vožnji

Audi je u siječnju 2015. godine na sajmu automobila u Detroitu predstavio drugu generaciju svog najvećeg terenskog automobila Q7. U odnosu na prvu generaciju Q7, novi model je zahvaljujući aluminijskim komponentama laganiji otprilike 325 kilograma. Dimenzije novog Audija Q7 slične su trenutnom modelu. Obujam prtljažnog prostora kod inačice s 5 sjedala iznosi 890 litara sa mogućnošću povećanja do 2015 litara, dok inačica sa 7 sjedala nudi 770 litara sa mogućnošću povećanja do 1955 litara.

Što se tiče motora, trenutno su na tržištu dostupne varijante sa turbobenzinskim TFSI motorom koji razvija 333 konjske snage i turbodizelski TDI motor koji razvija 272 konjske snage, dok će se ostale varijante motora na tržštu pojaviti malo kasnije, uključujući i plug-in hibridnu e-tron inačicu koja će u punoj snazi razvijati 373 konjske snage. Unutrašnjost ovog automobila veoma je luksuzna, a materijali i izrada su visoke kvalitete.

Među brojnim novostima koje drugu generaciju Audijevog terenca Q7 podižu na sasvim novu razinu je i vrlo koristan i efikasan sustav Trailer Assist, zahvaljujući kojemu parkiranje unatrag s prikolicom postaje mačji kašalj. Druga generacija Audija Q7 već je u prodaji na hrvatskom tržištu i dostupna je po cijeni od približno 625 tisuća kuna za modele s 5 sjedala, dok su modeli sa 7 sjedala skuplji za pedesetak tisuća kuna.

15/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.