Back to the game – Audi R8 e-tron

U prosincu 2013.godine Audi je odlučio vratiti u proizvodnju model pod nazivom R8 e-tron koji je već bio u proizvodnji ali je bio povučen. Razlog povratka? Poboljšana tehnologija baterije iz koje novi R8 e-tron crpi energiju. Na ovogodišnjoj Audi press konferenciji jedan od članova odbora, Ulrich Hackenburg potvrdio je da se R8 e-tron vraća u proizvodnju. Također jedna od zanimljivih informacija je da će novi R8 e-tron s novom baterijom moći preći čak 450 km s jednim punjenjem što je čak dvostruko više od prethodnog modela R8 e-tron.

Ovo poboljšanje rezultat je poboljšane baterije, ali i boljih mehaničkih i elektroničkih dijelova automobila. Pošto se radi o potpuno električnom vozilu, benzinski motor je zamijenjen s dva električna motora snage 187 KS i čak 820 Nm okretnog momenta! Ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 4.2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 201 km/h. Jedina negativna strana je da će se automobil proizvoditi samo po posebnoj narudžbi što znači da će biti ograničeni broj vozila i da će biti vrlo skup.

Pozitivna vijest u svemu ovome je da Audi planira ovu tehnologiju dalje razvijati i u budućnosti je nuditi i u modelima malo niže klase koji će biti cjenovno dostupni i nama običnima smrtnicima. Novi Audi r8 e-tron će biti baziran na podvozju sljedeće generacije R8 modela i najvjerojatnije na tržište dolazi u drugoj polovici 2014.godine.

13/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.