Bentley Continental GT Speed & Flying Spur

Bentley Continental GT Speed je dosad najbrži Bentley ikad napravljen i jednostavno „puca“ od snage sa svojih ogromnih 624 KS koje razvija iz 6.0 litrenog W12 motora sa dva turbopunjača. U odnosu na prošlogodišnji model, snaga je povećana za 10 KS. Najveća brzina ovog modela iznosi 331 km/h, a ukoliko izaberete svoj Bentley kao GTC Cabrio verziju, maksimalna brzina se smanjuje na 326 km/h. S ogromnih 820 Nm okretnog momenta bori se automatski mjenjač sa osam brzina.

Standardna veličina aluminijskih naplatka iznosi 21“, a boje unutrašnjosti dostupne su u različitim kombinacijama da se može iskombinirati varijanta kakvu još nitko nema. Očekivana cijena novog Bentley Continental GT Speed kretat će se od 150.000 funti pa na dalje u VB kada stigne na tržište. Ukoliko Vam ova prije opisana W12 beštija s 624 KS ipak malo previše, Bentley je predstavio i malo slabiji i civiliziraniji model Flying Spur. Motor u Flying Spur modelu je V8 s dva turbopunjača koji mijenja W12 motor u prijašnjoj generaciji modela.

Ovaj 4.0 litreni V8 razvija okruglih 500 KS i 658 Nm okretnog momenta. Pogon je na sve četiri kotače s automatskim mjenjačem s 8 brzina. Flying Spur motor dijeli sa prijašnjom generacijom Continental GT V8 modela, a mnogi ni ne znaju da se taj isti motor koristi i u Audi S6, RS6, S7 i RS7 modelima. Ogromna snaga i okretni moment su zahvalni za ubrzanje ovog automobila od 0-100km/h za 4.9 sekundi i maksimalnu brzinu od 304 km/h. Zanimljiva opcija koja je uključena u ovaj Flying Spur je i automatsko isključivanje polovice cilindara kod laganije vožnje i manjeg opterećenja motora što znatno povećava ekonomičnost iako mislimo da kupce ovakvih automobila ekonomičnost nekako ne muči previše.

Razlike na vanjštini u odnosu na stariji model su minimalne te se primjećuju na ispušnim cijevima u obliku polegnute osmice, crvenog Bentley loga na mjestu prijašnjeg crnog i crnih prednjih rešetki hladnjaka umjesto kromiranih. Najveća razlika u odnosu na stariji model bit će cijena. Može se očekivati manja cijena za ovaj V8 model u odnosu na prijašnji W12 od nekih 10.000 funti što znači da bi se konačna cijena mogla kretati oko 140.000 funti. Prodaja počinje na proljeće ove godine i svi detalji će biti poznati do tad.

Cijena u Hrvatskoj je još uvijek upitna, ali živi bili pa vidjeli!

26/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.