BMW X1 – nova generacija bavarskog terenca

Bavarski proizvođač automobila na auto sajmu u Frankfurtu predstavit će u rujnu ove godine drugu generaciju svog terenskog automobila X1. Nova generacija BMW-a X1 dizajnirana je po uzoru na X3 i X5 modele. Druga generacija X1 je lakša i kraća, ali viša u odnosu na prethodnika iz 2009. godine, a novom platformom s manjim međuosovinskim razmakom dodatno se je povećala i prostranost ovog automobila. Obujam prtljažnog prostora povećao se za 85 litara u odnosu na prethodnika i sada iznosi 505 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala može se dodatno povećati na 1550 litara.

Što se tiče motora, druga generacija BMW-a X1 bit će dostupna u varijantama s osnovnim benzinskim i dizelskim motorima koji će razvijati od 116 do 136 konjskih snaga, a također će u ponudi biti dostupni dizelski motori koji razvijaju od 190 do 231 konjskih snaga te turbobenzinski motori u rasponu od 192 do 231 konjskih snaga. Motori su upareni s ručnim četverostupanjskim mjenjačem ili s automatskim osmerostupanjskim Steptronic mjenjačem.

Standardne komponente opreme uključuju klimu, audio sustav s mogućnošću povezivanja USB i AUX-in utorima te operativni sustav iDrive sa 6,5-inčnim zaslonom integriranim u ploču s instrumentima . Također su u ponudi dostupni alternativni paketi opreme M Sport, x Line, Advantage i Sport Line, čime se dodatno obogaćuju mogućnosti individualizacije vozila. Kao glavni konkurenti klase navode se Audi Q3 i Mercedes GLA.

BMW X1 druge generacije očekuje se na tržištu u listopadu 2015. godine, a s obzirom da novi motori imaju smanjenu emisiju štetnih plinova, X1 će najvjerojatnije biti jeftiniji u odnosu na prethodnika.

12/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.