Facelift BMW serije 3 donosi snažnije motore

Bavarski proizvođač automobila predstavio je u Münchenu početkom svibnja ove godine osvježenu seriju 3. Razlike u vanjskom dizajnu su teže uočljive, a proizvođač tvrdi da je osvježen prednji kraj s novim otvorima za usis zraka, manje izmjene maske i prednjih svjetala, koja su dostupna u potpunoj LED tehnologiji. Slične promjene su i kod stražnjeg kraja automobila sa standardnim LED svjetlima, a BMW će kupcima ponuditi veći izbor boja i redizajnirane aluminijske naplatke.

Unutrašnje promjene karakteritiraju nove presvlake, izmijenjen Head-up zaslon u boji koji omogućuje prikazivanje svih relevantnih informaciju u vidnom polju vozača, što vozaču dopušta da se u potpunosti usredotoči na vožnju. Navigacijski sustav Professional omogućuje brže pokretanje, primjetno je brža kalkulacija odabrane rute, a navigacijske mape se automatski ažuriraju u vremenskom roku od 3 godine. Unaprijeđeni Parking Assistant sustav omogućuje i opciju automatskog paralelnog parkiranja te Auto PDC koji prema potrebi uključuje prednje senzore za parkiranje. Značajnije novosti kod BMW serije 3 obuhvaćaju širok raspon motora.

U ponudi su dostupna četiri benzinska motora s tri, četiri i šest cilindara koji razvijaju od 136 do 326 konjskih snaga te sedam dizelskih motora koji razvijaju od 116 do 313 konjskih snaga, a bazirani su na platformi modularnih BMW EfficientDynamics motora. Ponuda motora je također proširena s plug-in hibridnom inačicom 330e, koja će razvijati 252 konjskih snaga, a električna autonomija će iznositi otprilike 35 km. Unatoč povećanoj snazi motora, dodatna poboljšanja se također odnose i na efikasnost motora, a potrošnja goriva i emisija štetnih plinova smanjena je za 11 posto. Novi BMW serije 3 dostupan je uz klasični stražnji pogon ili BMW xDrive inteligentni pogon na sve kotače, ovisno o modelu.

Očekuje se da će se redizajnirana trojka u prodaji pojaviti krajem ljeta, a cijene još nisu poznate.

28/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.