Fiat Aegea – premijera svježe kompaktne limuzine

Fiat je na auto sajmu u Istanbulu predstavio novi koncept kompaktne limuzine pod nazivom Aegea, koja je dizajnirana u Fiatovom centru, a razvijena je u suradnji s turskim Tofasom, u čijoj tvornici će se i proizvoditi, točnije u Bursi. Aegea je nasljednik Fiatovog modela Linea. Nova limuzina vjerojatno nema prepoznatljive Fiatove stilske atribute, ali definitivno je krasi suvremeniji dizajn te je u usporedbi s Lineom također modernizirana i unutrašnjost vozila.

Fiat Aegea u odnosu na model Linea dolazi u nešto većim dimenzijama.Automobil je dugačak 450 cm, visok 148 cm i širok 178 cm. Međuosovinski razmak povećao se za nekoliko centimetara i sada iznosi 264 cm. Jedan od najjačih aduta ove klase automobila, obujam prtljažnog prostora, povećan je na 510 litara, što Aegei stvara dobre šanse u borbi za kupce. Što se tiče motora, u ponudi će biti dostupna dva turbo-dizelaša Multijet II te dva benzinca u rasponu od 95 do 120 konjskih snaga, koji će se moći kombinirati s ručnim i automatskim mjenjačem.

Talijanski proizvođač tvrdi da će najekonomičniji model trošiti u prosjeku ispod 4 litre na 100 kilometara. U raskošnijim paketima opreme, Aegea korisnicima pruža sve što se očekuje od suvremenog automobila. Neke od komponenti koje sadrže paketi s boljom opremom su navigacijski sustav, Bluetooth konekcija, Uconnect sustav s 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, mogućnost USB, AUX te iPod povezivanja, sustav za prepoznavanje glasovnih naredbi i čitač SMS poruka, multifunkcionalni upravljač te stražnja kamera za parkiranje. Kao glavni konkurenti klase Fiat Aegei navode se Dacia Logan i Škoda Rapid. Automobil koji je prije svega namijenjen tržištima u razvoju, trebao bi krenuti u prodaju u Turskoj ove godine u studenome, a postupno će se pojavljivati na tržištima u više od četrdesetak zemalja u Europi, Bliskom Istoku i Africi.

Model se neće zvati Aegea prilikom izlaska na tržište, nego će se konačan naziv modela, kao i cijena, naknadno utvrditi.

22/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.