Japanci na kravlji pogon – suradnja Toyote i Mazde

Toyota Mirai, prvi japanski serijski automobil na gorive ćelije, u budućnosti će dobivati vodik na farmama goveda, a sve je to dio strateškog dogovora najvećeg japanskog proizvođača automobila s Mazdom. Čelnici Toyote i Mazde surađuju kako bi snizili troškove, predvođeni idejom da dvije japanske tvrtke dijele pogonske sklopove. Nedavno je promoviran video pod nazivom „Fueled by Bullsh*t”“ , u prijevodu „Napajan sranjem“ , što je Toyotina reakcija u skladu s izjavom Elona Muska iz Tesla Motorsa.

U snimci se detaljnije prikazuje proces kojim se pretvara energija kravljeg izmeta u bio-plinari, gdje se stvara bio-plin, a poslije ga očiste do metana i na kraju ga pri visokim temepraturama i tlaku, uz pomoć vodene pare, pretvaraju u čisti vodik.

U cijeloj toj priči dva japanska proizvođača automobila sklopila su sporazum po kojem će Mazda upotrebljavati Toyotinu tehnologiju gorivih ćelija, a Toyota bi trebala upotrebljavati Mazdine SkyActiv motore, što je idealno za buduće hibride.

12/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.