Japanski sportaš – Mazda 3 2.0 165PS Sport Nav

Od početka godine u prodaji je nova Mazda 3 2.0L Sport sa dizelskim motorom snage 165KS pri 6000 okretaja u minuti. Ubrzanje do 100km/h postiže za 8.2 sek. a maksimalna brzina mu je elektronski limitirana na 210km//h. Potrošnja u mješovitoj vožnji kreće se oko 5.4L/100km. Umjesto da prisvoje hibridnu tehnologiju kako bi smanjili potrošnju goriva i emisiju stakleničkih plinova, čelnici Mazde odlučili su napraviti svoj motor sa unutarnjim izgarenjem učinkovitijim.

U tome su uspjeli, te je smanjena kompresija dizelskih motora s ispušnim kolektorima u glavama cilindara pa se time dobilo brže zagrijavanje motora na radnu temperaturu, manje emitiranje čađe te nije potrebno dodavanje skupih aditiva u gorivo. Sport Nav verzija je skuplja za samo 600 funti od osnovnog modela a dolazi sa sustavom koji upozorava na prekoračenje brzine promatrajući prometne znakove pritom ne koristeći navigacijsko mapiranje koje zna ponekad biti zastarjelo te prikazuje krive podatke dopuštene brzine kretanja.

Također dolazi i sa  prednjih te stražnjim senzorima za parking što je vrlo praktično budući da je vidljivost prema iza nešto lošija. Ostala oprema koja uključuje Sport Nav razina su smart keyless otključavanje i paljenje motora, grijana sjedala, automatsko paljenje svjetala i brisača, 9 Bose zvučnika te 7u1 multimedia sistem sa satelitskom navigacijom. Unutrašnjost je veoma pametno raspoređena, mjesta ima više nego što bi očekivali na prvi pogled.

Vozačevo sjedalo se može električno podesiti prema Vašim preferancama što je bolje od mehaničkog podešenja zbog lakšeg pronalaska najugodnijeg položaja. Suvozačevo sjedalo nažalost ima mehaničko podešavanje. Stražnja klupa je podijeljena na tri sjedala, a dio naslona središnjeg sjedala je moguće spustiti da bi poslužio kao oslonac za ruke ili kao držač čaša. Upravljač je multifunkcionalni, sa raznim prekidačima poput prekidača za podešavanje glasnoće radija, prekidač za tempomat i drugo. Na cesti se Sport Nav verzija ponaša sukladno očekivanjima, sa vrlo sigurnim, točnim i oštrim zakretima a neravnine svladava bez nepotrebnih podrhtavanja automobila.

Cijena se kreće od 193 891 kn.

18/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.