Još jedna talijanska ljpotica Koncept Alfa Romeo 4C Spider

U Ženevi je predstavljena Spider verzija Alfinog sportaša 4C. Koncept Alfe Romeo 4C Spider ima gotovo jednak izgled kao i Coupe čija je proizvodnja počela lani. Osnovna razlika je platneni krov koji je dobio Spider koncept. Zbog pomičnog platnenog krova u automobil su ugrađena dodatna učvršćenja karoserije, što je povećalo masu za 60 kilograma u odnos na coupe, koji teži samo 895 kilograma. Masa automobila mala je zahvaljujući upotrebi ugljičnih vlakana.

Masa Spidera raspoređena je u omjeru 40 prema 60 u korist stražnjeg dijela. Osim novog krova, Koncept Spider ima nova svijetla, nove naplatke, a ispušni sustav od titana i ugljičnih vlakna smješten je centralno.Elektonički kontrolirani ventili zaduženi su za doziranje buke koja izlazi iz centralno smještenih cijevi. Motor je isti kao i kod Alfe Romeo 4C coupe-a , 1.75-litreni turbo benzinac s 240 KS i 350 Nm okretnog momenta uparen sa 6-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Za ubrzanje od 0-100 km/h Alfi Romeo 4C potrebno je 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je 250km/h.

07/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.