Još jedno dijelo AMG-a – Mercedes GLA 45 AMG

GLA 45 AMG je novi Mercedesov crossover (CUV) automobil sa pogonom na prednja i sva četiri kotača. Pogoni ga turbopunjeni 2.0L 16V motor snage 360KS pri 6000 o/min i 450 Nm. Riječ je najsnažnijem četverocilindričnom motoru na svijetu, a preuzet je iz modela A45 AMG i CLA45 AMG. Ubrzanje do 100km/h postiže za samo 4.8s a potrošnja u mješovitoj vožnji mu se kreće oko 7.6L/100km što je za ovakav automobil impresivno. Maksimalna brzina mu je elektronski limitirana na 250km/h.

Od svog brata A45 je lakši za 30 kilograma te viši za 46mm. Ukupna težina vozila je 1585kg. Twin-run turbopunjač radi na 1.8 bara a zakrilca ispušnog sustava su kontrolirana elektronski ovisno o opterećenju i broju okretaja što pridnosi bržem ubrzanju. Mjenjač je sa dvije spojke i sedam stupnjeva prijenosa te sa trima postavkama – Manual, Sport i Controlled Effiency. Kod optimalnih uvjeta snaga se prenosi na prednje kotače, a ukoliko zatreba, elektro-hidraulični sustav prebacuje do 50% snage na zadnje kotače.

Automobil krasi velika prednja maska sa otvorima za zrak, difuzor i spojleri sa četverostrukim ispušnim cijevima te 19“ kotači od lake legure. Iznutra, AMG sportska sjedala sa integriranim naslonima za glavu ukrašeni su sa Artico sintetičkom kožom te mikrovlaknim prošivima crvene boje. Upravljač je multifunkcijski sa tri kraka te obruč obložen perforiranom nappa kožom a mjenjač, kao i sjedala ima prošive crvenog kontrasta.

Na europsko tržište GLA 45AM stiže sredinom godine, a cijena će mu biti oko 45 000 dolara.

18/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.