Konačno redizajn za VW Scirocco i Scirocco R

VW želi preduhitriti Audijevo predstavljanje novog TT-a svojim modelom Scirocco s još više snage i manje potrošnje. Uz malene promjere na vanjskom izgledu i u interijeru, svih 6 varijanta Scirocca je dobilo i pojačanje snage koju razvijaju. Najveće pojačanje u snazi dobiva i najjača varijanta modela – Scirocco R. iz svojeg dvolitrenog četvero cilindričnog motora s turbopunjačem razvija čak 276 KS. Isto kao i konkurencija Opel Astra VRX i Seat Leon Cupra.

Razlika u snazi naspram starog modela je 15 KS, dok mu je prosječna potrošnja oko 7 litara na 100 km. Sljedeća najjača varijanta modela također koristi dvolitreni četvero cilindrični turbo motor koji razvija 217 KS što je 10 KS više od stare verzije. Potrošnja ovog modela nalazi se oko 5-5,5 l na 100 km. Stari 1.4 litreni motor koji je razvijao 158 KS zamijenjen je jačim 2.0 litrenim TSI motorom maksimalne snage od 178 KS. Slabiji 1.4 litreni motor se još uvijek može odabrati kao početni motor u paleti motora.

Njegova je snaga povećana s 120 na 123 KS. VW nije zaboravio ni na dizelske motore koji su prije bili u ponudi kao 2.0 TDI varijante s 138 ili 175 KS. Sada se njihova snaga povećala na 148 i 182 KS. VW tvrdi da slabiji dizelski motor s 148 KS ima i potrošnju od impresivnih 3,5 l na 100 km. Što se tiče mjenjača, Scirocco standardno dolazi sa ručnim mjenjačem s 6 brzina, a kao dodatna oprema se može odabrati i automatski mjenjač s dvostrukom spojkom. Mada treba imati na umu da je sedmero stupanjski automatski mjenjač dostupan samo u kombinaciji s najjačom varijantom a to je Scirocco R. Ostale varijante dolaze samo s šestero stupanjskim automatskim mjenjačem. Promjene na vanjštini novog Scirocca zamjećuju se na novim stražnjim svjetlima u LED tehnici te promijenjena prednja svjetla.

Svi modeli osim Scirocco R dolaze i sa prepoznatljivom prednjom maskom s Golf GTI modela. Promjene su još vidljive na dizajnu stražnjeg blatobrana i novo dizajnirani aluminijski naplatci. Scirocco R je dobio novi body kit s agresivnijim prednjim krajem. U unutrašnjosti je dodano puno sitnih mjerača kao što su mjerač temperature ulja, štoperica i pritisak turbo punjača. Ove godine je 40-ta godišnjica orginalnog Scirocco modela i VW se potrudio da ove modele posveti ogrinalnoj verziji Scirocca.

Ostali detalji vezani za novi VW Scirocco bit će dostupni na Motor showu u Ženevi u ožujku ove godine.

25/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.