Ma koji Bugatti Koenigsegg One je glavni!

Švendski proizvođač automobila Koenigsegg odlučio je svoj novi hyper automobil predstaviti prije Ženevskog Motor showa koji počinje kroz par dana, točnije 6.3.2014. Novi model nosi ime One:1 i ne sumnjamo da će opet podići granice u klasi hyper automobila. Novi One:1 obilježava 20 godina od osnivanja ove švedskog automobililističkog diva Koenigsegg i baziran je na prijašnjoj veriji modela Agera iako sa svima preinakama i poboljšanjima izgleda kao potpuno drugačiji model. Zanimljivo ime kojie novi model ima, One:1, označava da automobil razvija 1 konjsku snagu na jedan kilogram težine automobila.

Koenigsegg ovaj automobil naziva i prvi MegaWatt automobil zbog toga jer razvija snagu od 1000 kilowata što iznosi 1340 KS. Ukupna težina automobila također iznosi 1340 kg i u tom omjeru se dobiva i ime ovog određenog modela, One:1. U usporedbi s najjačim serijskim automobilom na svijetu Bugatti Veyronom Super Sport koji razvija «samo» 1183 KS i ukupno teži preko dvije tone, ne sumnjamo da će One:1 biti odličan u svim pogledima. U Koenigseggu su sigurni da će novi model postići rekorde u ubrzanjima od 0-200km/h, 0-300km/h pa čak i 0-400km/h.

Krajnja brzina bi treba iznositi 439 km/h. Motor koji pokreće novi model razvijen je u Koenigseggu i radi se o 5.0 litrenom V8 motoru s dva turbopunjača. Kućišta za turbopunjača su razvijena također u Koenigseggu kao što je i sam titanski ispušni sustav i oboja su napravljenja pomoći 3D printera. Pogon je samo na stražnje kotače pomoću automatskog mjenjača s 7 brzina s dvostrukom spojkom koji je također razvijen u Koenigseggu. Samo 6 automobila ovog modela će biti proizvedena i svih 6 je već prodano.

Ako Vas kojim slučajem zanima, cijena ovog modela kretat će se negdje oko 2 miljuna američkih dolara.

Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.