Manji braco velikog X6 – BMW X4

Ovo je novi BMW X4 koji je bazirani na konceptu predstavljenim u travnju 2013.godine. Ukoliko se pitate je li ovaj X4 samo umanjeni X6 model odgovor je u neku ruku da. BMW je za novi X4 koristio takozvani SAC predložak (Sports Activity Coupe) te ga uklopio s postojećim X3 modelom. Na isti način je prije par godina napravljen i X6 model, koji se temeljio na starom X5. Što se tiče dimenzija novi X4 je 14mm duži i 36mm niži od X3. U BMW-u su se orijentirali na sportski karakter cijelog automobila, što je vidiljivo i u unutrašnjosti.

Prednja sjedala su niže za 20mm, a stražnja za ukupno 28mm od X3 modela. Za razliku od velikog brata X6 koji standardno dolazi kao četverosjed (može se odabrati i kao peterosjed), novi X4 standardno dolazi kao peterosjed. Obujam prtljažnika iznosi 500 L, što je za 50 L manje nego kod X3 modela što nije baš za pohvale. Spuštanjem sjedala obujam se može povećati na 1440 L što je također manje nego kod X3 modela, kod kojega obujam s spuštenim sjedalima iznosi 1600 L.

Motori koji će biti dostupni u početku prodaje u Velikoj Britaniji su dizelski agregati. X4 xDrive20d s 187 KS i ručnim mjenjačem s 6 brzina, X4 xDrive30d s 6 cilindra i 255 KS i jači X4 xDrive35d s 309 KS i ubrzanjem od 0-100 km/h za 5.2 sekundi što je vrlo impresivno obzirom da se radi o obiteljskom SUV vozilu. 30d i 35d standardno će biti opremljeni s automatskim mjenjačem s 8 brzina. Svi modeli dolaze s pogonom na sve kotače. U listu standardne opreme uključeni su volan osjetljiv na brzinu, 18’ aluminijski naplatci, parkirni senzori, Xenon svjetla, grijana prednja sjedala, BMW Info Media sustav, dijeljiva preklopna stražnja klupa i automatska vrata prtljažnika. Uz svu opremu dostupna je i lista dodatne opreme koja je ogromna.

Jedna od opcija su i 17’ aero-kotači koji pružaju manje otpor zraka i BMW tvrdi da smanjuju ukupnu emisiju CO2 za 7g/km. Početna cijena novog X4 je 36 590 britanskih funti što je čak za 3600 funti skuplje od X3 modela, a za to se dobiva u unutrašnjosti manji i manje praktični obiteljski SUV.

Nama u teamu Auto-mane.com se osobno sviđa novi BMW-ov SUV, a htjeli bi smo čuti i Vaše mišljenje !

07/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.