Maserati Alfieri koncept

Na auto salonu u Ženevi Maserati je predstavio koncept automobila Maserati Alfieri. Ovim konceptom željeli su pokazati u kojem smjeru će se kretati njhov dizajn sportskih automobila. Koncept Maserati Alfieri nazvan je po Maseratijevom bratu Alfieri Maseratiju koji je radio u Officine Alfieru Maserati u Bologni. Maserati je ostao vjeran konfiguraciji coupe s 2+2 razmještajem sjedala. Pogon koncepta Maserati Alfieri je na stražnje kotače.

Maserati Alfieri koncept izrađen je na osnovi šasije automobila GranTurismo MC Stradale, ali sa 240 mm kraćim međuosovinskim razmakom. Maserati Alfieri koncept dugačak je 4,59metara, širok 1,93 i visok 1,25 metara. Međuosovinski razmak je 2.7 metara ( 250mm dulji nego kod Porsche-a 911). Pokreće ga 4,7-litarski V8 atmosferski motor sa 460 KS pri 7.000 o/min i najvećeg okretnog momenta 520 Nm pri 4,750 o/min. Koncept Maserati Alfieri zahvaljujući specijalno kontruiranom ispušnom sustavu ima glasan specifičan zvuk.

Za prijenos snage na stražnje kotače koristi se elektronski upravljani mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa u Transaxle izvedbi, čemu se ima zahvaliti odličnom rasporedu težine koji je 47 posto na prednjoj i 53 posto na stražnjoj osovini. Dizajn koncepta Maserati Alfieri nastao je pod rukovodstvom Lorenzo Ramaciottija te je inspiriran coupe automobilima iz prošlosti kao što je 3500 GT iz 1957.godine, 5000 GT iz 1959. te Indy iz 1969.godine.

Konačni izabrani dizajn inspiriran je modelom Maserati A6 GCS koji je oblikovao Pininfarina 1954.godine. Karoserija je aerodinamična s glatkim linijama i preciznim spojevima te je obojana posebnim lakom nazvanim Liquid-Metal efekt.

Vanjski dijelovi kao što su maska motora, otvori zraka, ispušne cijevi, kočione čeljusti i krakovi naplataka obojani su u Maserati plavi lak.

12/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.