Mazda Hazumi – koncept za novu Mazdu 2

Na ženevskom auto salonu Mazda je predstavila koncept Mazda Hazumi za koji mnogi nagađaju da je nova generacija Mazde 2. Ovaj peterovratni hatchback pršti energijom što u biti i naziv koncepta Hazumi u prijevodu ‘niknuti’ i predstavlja. Već na prvi pogled jasno je da se radi o atraktivnom gradskom automobilu kojeg krasi Mazdin Kodo dizajnerski izričaj koji unatoč malenim dimenzijama izgleda impozantno. Hazumi odlikuje zanimljiv dizajn kojim dominira trodimenzionalna prednja maska koja se spaja sa svjetlima u LED tehnologiji.

Duljina ovog kompaktnog automobila iznosi 4.070mm, širina 1.730 mm i visina 1.450mm uz međuosovinski razmak od 2.585mm. Koncept Mazda Hazumi opremljen je 18-inčnim alu-felgama presvučenim gumama dimenzija 215/45 R18.Unutrašnjost Mazde Hazumi više nalikuje Audi TT-u, nego Mazdi. Putnici mogu uživati u Mazdinom MZD Connect multimedijskom sustavu. Ispod poklopca haube koncepta Hazumi kojeg pokreće prednji pogon nalazi se 1.5-litarski SkyActiv D dizelski motor koji je također prvi put predstavljen u Ženevi. Uparen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Motor je konstruiran po uzoru na snažniji SkyActiv –D 2.2 MOTOR. Emisija CO2 novog motora je ispod 90 g/km te ispunjava Euro 6 ispušnu normu.

Kasnije će vjerojatno u ponudi motora biti dostupni slabiji 1.3 dizelski motor i 1.6 litarski benzinski motor.

10/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.