Najbrži Abarth ikad Fiat Abarth 695 biposto

Fiat je na ovogodišnjem Motor Showu u Ženevi predstavio najbrži ikad Abarth model ove kompanije pod imenom FiatAbarth 695 biposto čime je obilježeno 50 godina od predstavljanja prvog Abarth modela Abarth 695 davne 1964.godine na istom sajmu u Ženevi. Radi se o motoru s četiri cilindra i ukupne snage od 189 KS i ukupne težine od 997 kg. Ubrzanje ovog modela od 0-100 km/h iznosi 5.9 sekundi, a najveća brzina 230 km/h što ovaj model čini najbržim legalnim Abarth modelom u povijesti.

Fiat navodi prosječnu potrošnju od 6,5 L/100km i emisiju CO2 od 155g/km. Ovaj dvosjed je spoj cestovnog i trkaćeg automobila s ručnim mjenjačem koji omogućuje izmjene u više brzine bez korištenja spojke, fiksnim prednjim prozorima, roll bar izrađen od titana, samozaključavajući diferencijal. Ovaj model je interpretacija nešto jače Abarth 695 AssettoCorse trkaćeg automobila korištenog u 12 sati Bathurst utrci te za razliku od njega opremljen s Zenderbody kitom, novim prednjim i stražnjim blatobranima, spojlerom i nešto drugačijim lukovima karoserije.

Uz sve to na vanjštini su dodani karbonski dodaci. Za još bolje performanse tu je Akrapovič ispušni sustav, podesivi amortizeri, Brembo paket kočnica s 305mm prednjim diskovima. Sportskom izgledu još i pridonose aluminijski poklopac motora, karbonski retrovizori, prednji grill od titana kao i šarafi na kotačima od titana i 18′ OZ aluminijski naplatci. U unutrašnjosti ima pregršt karbona, dok su ručna kočnica, pedale i mjenjač aluminijski. Sjedala su sportska – AbarthCorsa. Ukoliko se odlučite za ovaj model Fiata morate imati na umu da gubite podosta opreme uključene u standardnu verziju kao što su Xenon svjetla, klima, električni prozori, zadnja sjedala. Budući vlasnici mogu izabrati između 3 varijante. 124 Speciale Kit, Carbon Kit i Pista Kit u kojem dobivate i po mjeri rađeno odijelo, kacigu, rukavice i obuću.

Ukratko, može jedan za nas iz teama Auto-mane.com !

07/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.