Najljepša srebrna strijela ikad! – Mercedes AMG GT C190

Šef Mercedes-Benza je nedavno izjavio kako će tvrtkin sljedeći Mercedes biti „najljepši Mercedes“ koji je njegov tim ikad stvorio. Njegov motor bit će sofistificirano remek-djelo. Da, dame i gospodo, nadolazeći Mercedes – Benz AMG GT, pored SLS-a i suparnika Porschea 911 je na svom putu prema proizvodnji. Bit će pogonjen, ukoliko su glasine točne, sa 4.0L twin-turbocharged V8 motorom snage oko 500KS a dolaziti će samo u varijanti sa automatskim prijenosom te sigurno neće imati pogon na sva četiri kotača.

Da li će imati gullwing vrata koja se otvaraju poput krila ili obična ne žele otkriti. Što se turbopunjača tiče, rečeno je da je potrebno naći kompromis između potrošnje goriva i izlazne snage, pa su se stoga odlučili na twin-turbopunjeni motor kod kojeg se ugrađuju dva rotora puhala punjačau motor. U pravilu je jedan manjeg promjera, a drugi većeg, te na taj način kod niskih okretaja snagu opskrbljuje manji, kod srednjih oba, a kod većih okretaja veći.

Da citiramO AMG šefa Thobiasa Moersa, „Mislim da u svakom sportskom automobilu kojeg napravimo ima elemanata naše sportske baštine, svaki Mercedes je kao srebrna strijela, te će sljedeći koji dolazi vjerojatno biti jedan od najljepših koji smo ikada napravili.“ Dizajn AMG GT-a C190 je završen a predstavljen će biti pred kraj godine, dok će na tržište stići sljedeće a cijena bi mogla, po procjenama, varirati oko 100-120 tisuća dolara.

13/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.