Najštedljiviji motor na svijetu – VW Polo BlueMotion, BlueGT, CrossPolo

VW je proširio paletu modela malog gradskog Pola, a jedan od modela je i BlueMotion za koji VW tvrdi da je najštedljiviji benzinski i dizelski model na svijetu. Za bensinsku varijantu VW navodi potrošnju od 4.1 l/100km, dok dizelski motor ima potrošnju od tek 3.1 l/100km koja u teoriju omogućuje čak 1400km s jednim spremnikom goriva što je vrlo impresivno. Benzinski BlueMotion model ima 1.0 litreni TSI motor s tri cilindra i 88 KS, dok dizelska varinata dolazi s 1.4 litrenim TDI motorom s tri cilindra i 75 KS.

Da bi postigli što bolju ekonomičnost, BlueMotion modeli dolaze s užim gumama, aerodinamičnijom vanjštinom i posebnim aluminijskim naplatcima. Uz Polo BlueMotion, tu je još i Polo BlueGT koji dolazi s pojačanim 1.4 litrenim TSI motorom s četri cilindra i 147 KS što je 10 KS više nego kod prethodnog modela. BlueGT dolazi i sa sutavom isključivanja dva cilindra kod laganije vožnje i uz pomoć njega prosječna potrošnja novog BlueGT Pola je 4.8 l/100km. Dostupan je s ručnim mjenjačem s 6 ili automatskim s dvostukom spojkom i 7 brzina.

CrossPolo je također dobio neke preinake kao što su drugačija zadnja svjetla, redizajnirane aluminijske naplatke, materijali sjedala i nove boje karoserije. Ovisno o tržištu, CrossPolo bit će dostupan s jednim TSI motorom i dva TDI motora. Automatski sustav za pomoć kod kočenja sada dolazi standardno kod svih modela, a sustavi kao što su stražnja kamera za parkiranje, adaptivni tempomat dolaze na list dodatne opreme.

06/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.