Nanoflowcell – rješenje u tekućoj struji

Nanoflowcell predstavio je prošle godine svoj prvi koncept Quant E na sajmu automobila u Ženevi, a ove godine predstavljena su još dva modela Quant F i Quantino. Ovogodišnji modeli Quant F i Quantino imaju doseg od 800, odnosno 1000 kilometara. Sva tri modela pokretana su elektromotorima koji se strujom opskrbljuju iz protočne ćelije. Tvrtka iz Lihtenštajna smatra da je pronašla održivo rješenje za ključni problem električnih vozila, koji se odnosi na njihov domet.

Radi se o električnom automobilu koji se može napuniti na crpki neotrovnom, nezapaljivom tekućinom i s dosegom kao kod standardnih benzinskih i dizelskih automobila. Koncept je baziran na tehnologiji Redox flow cell koju je isprobavala NASA početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nova formula elektrolita iz Nanoflowcella omogućuje peterostruko veći kapacitet od uobičajenih protočnih ćelija.

Nanoflowcell namjerava svoju tehnologiju, za koju tvrdi da postoji interes u automobilskoj industriji, ponuditi kroz prodaju licenci za korištenje, a u tvrtki ističu da svoju tehnologiju žele primjenjivati i u ostalim vrstama transporta. Tehnički direktor i tvorac Nanflowcella je Nunzio La Vecchia.

23/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.