Novi Audi TT Quattro Sport

Na auto salonu u Ženevi Audi je predstavio koncept nove generacije TT s pogonom na četiri kotača. Novi TT se temelji na volkswagenovoj platformi MQB te je 50 kg lakši od prethodne generacije. Masa vozila iznosi 1.334 kg. Obujam prtljažnika povećan je za 13 litara te u konceptu TT iznosi 305 litara. Od prethodnika je kraći za 20mm i 8mm uži, a visina je ostala jednaka. Međuosovinski razmak je produljen za 37 mm. Mjere koncepta nove generacije TT su 4180/1832/1353 mm.

Dizajn novog koncepta je agresivniji od dizajna prethodnika. Na prednjem dijelu novog Audija TT dominiraju horizontalne linije. Nova je i pozicija četiri prstena, oni se sad nalaze na sredini, na haubi motora i pokazuju srodstvo sa R8. Novi TT bit će dostupan s kotačima od 20 cola, u kojima će se nalaziti prednji ventilirani diskovi veličine do 338 mm u promjeru. Ispod haube nove generacije nalazi se 4-cilindarski 2.0 TFSI motor koji razvija 420 KS uz 450Nm.

Za ubrzanje do 100km/h potrebne su mu 3,7 sekunde, a prijenos snage na sva četiri kotača omogućen je putem S-tronic automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Model je opremljen prilagodljivim spojlerom koji se automatski aktivira pri brzini većoj od 121 km/h. U interijeru se posebno ističe nova instrumentna ploča opremljena novim 12,3-inčnim TFT ekranom , a prekidači za klima uređaj ugrađeni su u same ventilacijske otvore. Opcionalna Sport sjedala imaju pneumatički podesive bočne strane te su ergonomski oblikovana za najveću udobnost.

Ugrađen je i audio sustav s 12 zvučnika, pojačalom i wooferima na vratima s podesivim osvjetljenjem.

10/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.