Novi Ford Focus ST dizel

Na autosalonu u Ženevi predstavljen je redizajnirani Ford Focus koji je niži i širi, sa novim poklopcem motora i rešetkom hladnjaka. Osim vanjskog redizajna, velika pažnja posvećena je unutrašnjosti pa je tako postala intuitivnija, modernija i logičnija.  Poboljšana je i izolacija ležišta motora, unutrašnje obloge  i stakla na bočnim prozorima pa će putnici osim u udobnosti uživati i u tišoj vožnji. Motori i mijenjači su također obnovljeni.

Osnovu čini 1.0-litarski EcoBoost benzinski motor sa 100 ili 125 KS i emisijom od 99g/km. U ponudi će biti i 1.6-litarski benzinac u varijanti sa 85, 106 i 125 KS te 1.5-litarski EcoBoost sa 150 i 180 KS. Od dizel motora u ponudi  su 1.5 TDCi  sa 95 i 120 KS, 1.5-litarski ECOnetic sa 105KS i 1.6-litarski TDCi sa 95 i 115 KS. Ono čime su posebno iznenadili je 2.0 TDCi motor. Volkswagen će posao koji je napravio sa VW Golfom GTD kopirati i sa Ford Focusom ST koji će prvi u ponudi imati dizelski motor  2.0 TDCi sa 182 KS i 380 Nm.

Iako je snažniji od motora Golf-a GTD ipak  mu za ubrzanje od 0-100km/h treba pola sekunde više. VW Golfu za ubrzanje do 100km/h potrebno je 7,5 sekundi, a Ford Focusu 8,0 sekundi. Ford Focus dizel imat će isti ovjes i upravljač kao i benzinska verzija. Osnovni modeli imat će pet stupanjski ručni mjenjač, a alternativu za uštedu goriva predstavlja šest stupanjski PowerShift mjenjač.

10/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.