Novo lice Ford Focus - redizajn 2014.godine

Uskoro će na Motor Showu u Ženevi biti predstavljen novi redizajniran Ford Focus. Najveća promjena vanjskog izgleda je svakako nova maska, koju je Fiesta dobila 2012.godine i koja podsjeća na onu Aston Martinovu ( tvrtka u vlasništvu Forda). Osim maske, vanjske promjene uključuju i promjenjena svjetla, prednju haubu motora i odbojnike. U unutrašnjosti Ford Focusa izmjenjena je kontrolna ploča koja sada ima puno manje tipki te informacijski i zabavni sustav Sync 2 sa 8-inčnim ekranom, 3D grafikom i upravljanje glasom.

Poboljšana je i izolacija stakala. Još jedna velika promjena na novom Focusu je i automatski mjenjač s komandama za promjene brzina iza volana – „paddle shifter“. Pošto je ovo samo redizajn postojećeg modela, prostor u unutrašnjosti se nije mijenjao. Ovaj redizajn uključuje i dva nova motora: 1.5-litreni benzinski motor sa  148 KS i 178 KS.  Od 2015.godine Ford Focus bit će dostupan i sa 1.5-litarskim TDCi dizel motorom sa 118 KS i sa automatskim mjenjačem. Njegova potrošnja smanjena je je za 19 %.

Benzinski motor 1.0 EcoBoost je također poboljšan i njegova potrošnja smanjena je za 17 % i to je prvi ne hibridni automobil sa emisijom manjom od 99g/km.Taj motor također će biti dostupan sa automatskim mjenjačem. Novi Ford Focus ima tvrđi prednji kraj s revidiranim ovjesom koji je rezultirao boljim upravljanjem i osjećajem bolje povezanosti automobila s cestom. Model ST također će biti redizajniran i izgledat će agresivnije, nego do sada. Ostale detalje Ford nije htio otkriti, već treba pričekati na Motor Show. Ford još nije objavio cijene novog modela, ali sudeći po konkurentima i cijenama starog modela, cijena bi se trebala kretati od 14 do 33 tisuće funti na tržištu u Velikoj Britaniji. Focus je najpopularniji model Forda i prodaje se u 140 država diljem svijeta. U Europi se proizvede jedan Focus svakih 90 sekundi.

Na papiru novi Focus izgleda još atraktivnije i ima bolje performanse u vožnji. Željno isčekujemo službeno predstavljanje!

27/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.