Odgoda Tesla modela 3 – problemi sa proizvodnjom baterija kažu zaposlenici

Zaposlenici tvrtke navode da se baterije ručno izrađuju pa sam proces izrade duže traje; Tesla tvrdi da su predviđanja za proizvodnju Tesla 3 modela za 2018 skoro pa ispunjena. Proizvodni brojevi Tesla Model 3 i dalje su daleko ispod onoga što se očekivalo u ovoj fazi zbog tekućih problema s baterijama koje zahtijevaju "ručno sastavljanje".

Prema izvješćima CNBC-a, proizvodni pogon Tesle „Nevada Gigafactory“ još nije u potpunosti automatizirao proizvodni proces modela 3, što znači da su zaposlenici morali raditi baterije ručno. Neimenovani izvori iz tvrtke izjavili su kako je Tesla morala "posuđivati" radnike iz Panasonic-a, s kojima je partner, kako bi mogli ubrzati proizvodnju. Rekli su da radnici koji kontroliraju kvalitetu također nisu bili dovoljno iskusni kako bi osigurali dovoljno dobro obavljen posao.

Glasnogovornik Tesle odgovorio je na navode kako je tvrtka očekivala da neki dijelovi procesa proizvodnje zahtijevaju "ručni" rad u ovoj fazi. "Ovo je nešto što su Elon Musk [CEO] i Jeffrey Brian Straubel [CTO] opširno raspravljali i to nema utjecaja na kvalitetu ili sigurnost baterija koje proizvodimo", rekli su. Tvrtka priznaje da je radila na uklanjanju problema s proizvodnjom za model 3 krajem prošle godine. U trećem tromjesečju 2017. godine isporučena su 220 modela 3, u usporedbi s Teslinim predviđanjem od 1500 navedenih u drugom tromjesečju.

Tvrtka je dostavila 1550 modela 3 kupcima u posljednja tri mjeseca prošle godine, prema analitičarima u automobilskoj industriji brojka bi trebala biti na 4100. Tvrtka je sada rekla da očekuje da će do kraja prvog tromjesečja 2018. proizvoditi 2500 Model 3 tjedno, što je polovica prvotnog cilja od 5000 automobila tjedno. Tesla kaže da će do kraja drugog tromjesečja doseći 5000 modela tjedno

26/01/2018
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.