On je mali ali je veliki – MINI Clubman concept

Ove godine na auto showu u Ženevi bit će predstavljen novi model MINI Clubman. To je prvi Mini sa četiri vrata. Dimenzije ovog automobila su dužina od 4.223mm, širina od 1.844mm te visina od 1.450 mm. Od prethodnih modela dulji je za 262mm, širi za 161mm, a viši za 18mm. Veća dužina omogućila je ugradnju klasičnih zadnjih vrata s obje strane vozila. Prednji dio dizajniran je po ugledu na novu generaciju MINI hatchbacka, dok je na stražnjem dijelu vozila zadržana koncepcija dvostrukih vrata prtljažnika.

Na stražnjem dijelu mogu se zamjetiti i udubljena svjetla okružena kružnim dnevnim svjetlima. MINI Clubman izgrađen je na istoj UKL1 platformi kao i novi BMW 2- Active Tourer- čime je MINI dobio veći međuosovinski razmak, manju masu i čvršće podvozje. Stražnja svjetla postavljena su horizontalno te tako naglašavaju veću širinu automobila. Unutrašnjost se dosta razlikuje od običnog Minija. Sva pozornost se posvećuje velikom okruglom displeju smještenom na sredini kontrolne ploče s ekranom osjetljivim na dodir. Veliki ekran se može koristiti i za satelitsku navigaciju i za podešavanje amortizera na dvije predodređene razine. Za razliku od starog Minija, novi model nudi i manje tipki na kontrolnoj ploči i jednostavniji i čišći dizajn. Otvori za zrak su trapezoidnog oblika i to sve kombinirano čini jedan poseban ugođaj u novom Miniju što ga čini posebnim i jedinstvenim.

Prostranost je također povećala, pogotovo na stražnjim sjedalima gdje stvarno dolazi do izražaja veći osovinski razmak. Paletu motora činit će 1.5-litarski benzinski motor sa tri cilindra i 136 KS, 1.5-litarski dizel motor i 2.0-litarski motor sa četiri cilindra dostupan u benzinskoj i dizelskoj verziji. Što se tiče mjenjača, može se izabrati ručni sa 6 brzina ili automatski sa 6 brzina ali još uvijek bez dvostruke spojke.

Iako se još uvijek radi o konceptu, ne treba se bojati jer na tržište će stići u drugoj polovici 2014.godine u Veliku Britaniju, a cijena će se kretati od 16.000 funti na dalje.

27/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.