Opel Adam S – cestovna replika rally modela Adam R2

Opel je u studenom 2014. godine na sajmu automobila predstavio Adam S, najsnažniju inačicu svog najmanjeg modela, ali njemački proizvođač donio je odluku da Adam S neće biti pušten u prodaju sve do ožujka 2015. godine. Ovaj automobil je cestovna replika modela Adam R2, koji je svojevremeno pobjeđivao na nacionalnim rally prvenstvima svoje klase u brojnim europskim državama. Automobil je dugačak 371 centimetar, širok 172 centimetra, visina mu iznosi 148 centimetara, a međuosovinski razmak kotača iznosi 231 centimetar.

Neki od detalja sportski uređenog interijera koje vrijedi izdvojiti su elementi na donjem dijelu upravljača, ručnoj kočnici i ručici mjenjača u crvenoj boji te crvena linija sa slovom S na armaturnoj ploči ispred suvozačevog sjedala. Ovu jurilicu krase sjajne vozne karakteristike zahvaljujući OPC opremi, a iza 18-inčnih naplataka su snažne kočnice preuzete s modela Corse OPC te su uz doplatu dostupna i Recaro sjedala. Njemački proizvođač je ovaj model dodatno začinio 1.4 litrenim turbobenzinskim četverocilindarskim motorom koji razvija 150 konjskih snaga, a emisija štetnih plinova iznosi 134 g/km. Maksimalna brzina koju koju ovaj automobil postiže iznosi 210 kilometara na sat, a do stotke ubrzava za 8,5 sekundi.

Opel Adam S je već dostupan na hrvatskom tržištu po cijeni od otprilike 143 tisuće kuna.

28/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.