Peugeot 308 R-HYBRID – ekološki snagator

Francuski proizvođač nedavno je na sajmu automobila u kineskom Šangaju predstavio konceptni model Peugeot 308 R–Hybrid, temeljen na već poznatoj EMP2 platformi. Automobil je dizajniran u sportskom odjelu Peugeota na čelu s Brunom Faminom, a krasi ga impresivno intenzivna plava boja, razvijena korištenjem fluorescentnih pigmenata i staklenih čestica. Na stražnjim vratima je plava boja usklađena s mat crnom bojom i time daje drugačiju intrepretaciju automobila čistim linijama, što sačinjava zaštitni znak najekstremnijih automobila iz Peugeota.

Neke dizajnerske linije preuzete su sa konceptnog modela Quartz. Ovaj automobil je nastavak ranijeg modela 308 R, a najznačajniji dio kod novog modela predstavlja hibridni pogonski sklop sastavljen od triju motora. Novi 308 R-Hybrid pokretan je 1.6 litrenim THP turbobenzinskim motorom koji razvija 270 konjskih snaga, a tu su i dva elektromotora od kojih svaki razvija 115 konjskih snaga pa se tako cjelokupna snaga motora povećava na maksimalnih 500 konjskih snaga.

Dostupna su četiri različita načina rada pogona: Hot Lap, Track, Road i ZEV način rada koji je u potpunosti pokretan električnim pogonom. Maksimalna snaga je omogućena samo u Hot Lap načinu rada pogona, kod kojeg se iskorištava 500 konjskih snaga. Automobil za četiri sekunde ubrzava do 100 kilometara na sat, dok mu je maksimalna brzina elektronički ograničena te iznosi 250 kilometara na sat. Za sada još nisu poznati daljnji planovi Peugeota vezani za proizvodnju ovog modela.

12/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.