Pravi mali reli automobil! Audi S1 i S1 Sportback

Na ovogodišnjem Motor Showu u Ženevi, Audi će predstaviti svoje gradske modele automobila Audi S1 i S1 Sportback. Ovaj model ime dijeli sa reli automobilom Sport Quattro S1 iz 1984.godine. Platformu dijeli sa reli verzijom VW Pola. Kao svi Audijevi modeli s predznakom S, i novi S1 i S1 Sportback imaju stalni pogon na sva četiri kotača – Quattro pogon. Elektronička blokada diferencijala s fino uglađenom kontrolom raspodjele okretnog momenta na svaki pojedini kotač jedna je od funkcija ESC sustava. Snažan motor koji pokreće Audi S1 je četvero cilindarski 2.0-litarski TSFI motor sa 231 KS.

Maksimalna brzina iznosi 250km/h. Za ubrzanje od 1-100km/h Audiju S1 potrebno je 5.8 sekundi, a Sportback izdanju potrebno je 5.9 sekundi. Potrošnja Audi S1 je 7 litara, a peterovratnog Sportbacka 7,1l/100km,uz emisiju CO2 od 162 odnosno 166g/km. Odličnu kočionu moć daju mu veći kočioni cilindri te veći kočioni diskovi koji na prednjem kraju mjere 310mm u promjeru. Uz dodatnu nadoplatu mogu se naručiti prednji 310 milimetarski diskovi s crvenim kliještima sa S1 logom. Oba modela su postavljena na 17-inčne alu naplatke s dimenzijama guma 215/40 R17, a dostupe su i 18-inčni naplatci sa gumama dimenzija 225/35 R18. Sa stražnje stane prevlaladavaju LED svjetla, a sa prednje Xenon svjetlosni sklopovi što podsjeća na Audi A1. Sportski dizajn vozila ističu i detalji na prednjem i stražnjem braniku i bočni pragovi.

U interijeru automobila dominiraju tamne boje pogotovo crna, a isntrumenti su tamnosive boje što je specifično za sve S modele.Osim standardnih sportskih sjedala Audi S1 nudi i sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu.

Quattro paket opreme u unutrašnjost donosi nešto više boje, a vanjski sportski izgled dodatno naglašava veliki krovni spojler.

02/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.