Prvi u klasi sa zračnim ovjesom! – Mercedes C-class C250 Bluetec AMG Line

Predstavljen je novi Mercedes C klase, nazvan C250 Bluetec. U prodaju kreće u lipnju ove godine a inicijalno će biti dostupan sa jednim benzinskim 2.0 Turbo motorom snage 184KS te dva 2.1L 16V turbodizel motora snage 180 i 204KS. Najjači dizelaš ubrzanje do 100km/h postiže za 6.6s a tvornička potrošnja goriva mu je 4.3L/100km. Mjenjač je automatski sedmerostupanjski, a pogon je na zadnje kotače. Težina automobila je 1550kg.

Vanjske i unutarnje dimenzije su vrlo slične modelu E-klase 1995-2002, a u odnosu na njegovog prethodnika iz svoje klase, veći je izvana i iznutra, ali je za 70-100kg lakši, a to se postiglo ugradnjom aluminijske platforme koja čini 48% aluminija, a ostatak je čelik. Također je i aerodinamičniji što znači da je i ekološki učinkovitiji. U brojkama, Mercedes tvrdi da je to dvadesetak posto (113g/km CO2). C250 AMG Line je prvi automobil u ovoj klasi u koji je ugrađen zračni ovjes.

On omogućava kontinuirano promjenjive amortizacije na oba kraja vozila što pridonosi puno ugodnijoj vožnji po neravninama. Vozači će moći izabrati između četiri postavke, u rasponu od Comfort do Sport +, a svaka postavka različito prilagođava tvrdoću amortizera. Moramo napomenuti da zračni ovjes dolazi samo kod AMG Line razine opreme. Napred je ugrađen 4-link ovjes koji omogućava da se zakretnim silama upravlja odvojeno od šokova koji utječu na vožnju pa se time dobiva veća ugodnost u vožnji.

Od sigurnosnih aspekata, ugrađen je sustav za prepoznavanje umornosti vozača, pomoć pri kočenju, stražnje kamere, sustav za sprečavanje sudara koji nadgleda promet iza i ispred vozila te preračunava mogućnosti sudara te sprečava iste a auto-klima ima ugrađen GPS koji detektira nadolazeće tunele te automatski prebacuje strujanje zraka u kabini. Unutrašnjost izgleda elegantno, a svi modeli dolaze sa 7“ zaslonom u boji osjetljivim na dodir koji se kontrolira pomoću rotacijskog gumbića smještenog između vozača i suvozača, ili dodirom.

Prostora ima napretek zahvaljujući enormnom prostoru za noge pa će i visoki vozači moći potpuno uživati u čarima ovog Mercedesa.

Cijena u Velikoj Britaniji će mu biti oko 34 tisuća funti što je ekvivalentno 312 tisuće kuna.

11/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.