Raj ipak postoji!! – Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe

Na auto salonu u New Yorku koji se održava u travnju Mercedes će predstaviti top model S 63 AMG Coupe.Od prethodnika CL63 AMG novi Coupe zahvaljujući opsežnoj primjeni aluminija te lakšim naplatcima lakši je za 65 kg te njegova težina iznosi 1995 kg. Osim što je lakši, novi Cuope je i snažniji za 41 KS. Isto kao i limuzinu, pokretat će ga 5.5-litarski V8 Biturbo motor s 585 KS i 900Nm okretnog momenta. Novi Coupe bit će dostupan s dvije verzije pogona- pogon na stražnje kotače te pogonom na sve kotače, pri čemu je 33% momenta i snage na prednjoj, a 67% na stražnjoj osovini.

Snaga se na stražnje kotače prenosi putem sedam stupanjskog Speedshift automatskog mjenjača, a sa pogonom na sve kotače preko 4MATIC varijante. Coupe s pogonom na stražnje kotače do stotke stiže za 4,3 sekunde, a sa pogonom na sve četiri kotače potrebno mu je 3,9 sekundi. Uz samo stražnji pogon vozilo se oprema Magic Body Control sustavom koji radi u rasponu od 30 do 180 km/h uz pomoć ugrađenih stereo kamera. Kod verzije kupea s pogonom na sve kotače ovjes je zračni s adaptivnim sustavom podešavanja.

Coupe ima i prvi sustav naginjanja karoserije koji mu omogućuje da se u zavoju ponaša kao motocikl te sustav koji automatski mijenja zvuk automobila ovisno o režimu vožnje. Start&Stop sustav uključen je u serijsku opremu, a keramičke kočnice se doplaćuju.

Maksimalna brzina je ograničena na 250km/h.

21/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.