Razigrani mali japanac – Toyota AYGO

U Ženevi je predstavljena druga generacija Toyote AYGO koja će biti dostupna s tri i pet vrata. Njegov dizajn je nazvan J –Playful, a inspiracija je preuzeta iz japanske mladenačke kulture, koja favorizira snažne i naglašene oblike. Posebnost ovog modela je double-bubble krov. Dužina je povećana za 25 mm i sada iznosi 3455mm čime je zadržana kompaktnost automobila. Visina vozila je smanjena za 5 mm radi povećanja aerodinamične učinkovitosti. Međuosovinski razmak je povećan za 8 mm pa novi AYGO ima i bolju stabilnost na cesti.

Obujam prtljažnika je povećan za za 29 litara te iznosi 168 litara s lakšim pristupom jer je otvor prtljažnika povećan za 7,5cm. Nova Toyota AYGO platformu dijeli sa Peugeotom 108 i Citroenom C1. Interijer je povećan i poboljšana je udobnost. Konzola sa širokom kontrolnom pločom ima mat završnu obradu što smanjuje refleksiju. Mjerači su dizajnirani u obliku koncentričnih krugova te su stalno osvjetljeni . Unutarnji i vanjski dizajn su osmišljeni na način koji dopušta veliki broj različitih izvedbi i personalizaciju.

Promjenjivi dijelovi eksterijera su prednja maska u obliku slova X, aluminijski naplatci, ukrasne letvice na prednjim blatobranima i umeci na stražnjem braniku. U unutrašnjosti automobila može se mijenjati središnja konzola, kontrolna ploča, otvori ventilacije. Standardna oprema uključuje: AM / FM audio sustav s USB i AUX priključcima, LED dnevna svjetla, sustav kontrole stabilnosti vozila i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Mlađim kupcima posebno će se sviđati 7-inčni X-touch multimedijski zaslon koji mogu spojiti sa svojim mobitelom. AYGO će biti dostupan s tri-cilindraskim 1.0-litarskim VVT benzinskim motorom sa 68 KS koji je poboljšan te su se povećale performanse i smanjla potrošnja goriva i emisije CO2. Motor je dostupan u standardnoj i eko verziji. Potrošnja standardnog motora iznosi oko 4,1-4,4l na 100 kilometara sa emisijom od 95g /km.

Eko verzija troši oko 3,9 l/100km s emisijom od 88 g/km.

07/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.