Renault Espace - peta generacija prostranog monovolumena

Francuski proizvođač predstavio je prošle godine sa sajmu automobila u Parizu petu generaciju svog prostranog monovolumena Renault Espace u inačici s pet ili sedam sjedala, a krasi ga pomalo „svemirski“ dizajn s visokom razinom stila i tehnologije. Automobil je dugačak 486 centimetara, širok 189 centimetara i visok 168 centimetara, dok mu međuosovinski razmak kotača iznosi 288 centimetara.

Novi Espace laganiji je u odnosu na prethodnu generaciju za otprilike 250 kilograma. Obujam prtljažnog prostora iznosi 247 litara , a preklapanjem sjedala može se dodatno povećati na 2100 litara. Što se tiče motora, očekuje se da će novi Espace biti dostupan u varijantama s 1,6 litrenim benzinskim motorom koji će razvijati 200 konjskih snaga i 1,6 litrenim dizelskim motorima koji će razvijati od 130 do 160 konjskih snaga, a oba dizelska motora preuzeta su iz Nissan Qashqaija.

Vozačima je na raspolaganju pet različitih načina vožnje: Neutral, Eco, Comfort, Sport i Perso. Kod Perso načina vožnje automobil se u potpunosti može prilagoditi prema vlastitim potrebama. U petoj generaciji Renault Espacea prevladavaju brojne tehnološke inovacije i elektronski sigurnosni sustavi. Neke od komponenti koje se ubrajaju u najskuplju Initiale Paris opremu su ambijentalno osvjetljenje, aluminijski 19-inčni naplaci, panoramski stakleni krov,  8,7-inčni R-Link zaslon druge generacije osjetljiv na dodir, pomoć pri kretanju na uzbrdici i Bose audio sustav.

Novi Renault Espace na hrvatskom se tržištu očekuje krajem kolovoza ove godine po cijeni od približno 280 tisuća kuna za osnovni model.

23/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.