Renault Kwid – minimalizam na francuski način

Renault Kwid novi je adut francuskog proizvođača u segmentu automobila niže klase, koji je prije svega namijenjen za tržište Indije i druga tržišta u razvoju, a zamišljen je kao globalni model koji bi se u Europi, kako je neslužbeno najavljeno, trebao prodavati pod brandom Dacie. Dizajn unutrašnjosti Kwida odlikuju jednostavnost i minimalizam, što je za očekivati od crossovera koji će se prodavati za male novce najvjerojatnije već nakon ljeta i to prvo u Indiji. Na 7-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir smještena je većina naredbi kojima se upravlja preko multimedijskog sustava.

Vanjskim dizajnom Kwid podsjeća na rumunjski brand, ali je automobil postavljen na CMF-A platformu koja je razvijena u suradnju s Nissanom. Kwid je dugačak 368 cm i širok 158 cm, a s obzirom da je namijenjen brzorastućim automobilskim tržištima gdje putna infrastruktura nije na zavidnoj razini, razmak od tla je viši nego kod običnih putničkih automobila i iznosi 18 cm te su donji dijelovi vozila dodatno zaštićeni plastičnim elementima. Dimenzije Twinga, dizajnerske komponente Dustera, te izrazito niska cijena trebale bi garantirati zapažen uspjeh na tržištima u razvoju.

Automobil će u Indiji biti dostupan s 0.8 litrenim benzinskim motorom i peterostupanjskim ručnim mjenjačem dok će se ponuda kasnije dopuniti 1.0 litrenim benzinskim motorom i automatskim mjenjačem, a navedena kombinacija kod ovog crossovera trebala bi rezultirati izrazito niskom potrošnjom goriva.

Detalji o eventualnoj europskoj inačici Kwida za sada nisu poznati.

22/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.