Samo za žestoke igrače – SRT Viper TA

Za sve vozače koji slobodno vrijeme vole provoditi na stazi Viper je predstavio nabrijanu verziju SRT Viper TA . Iza kratice TA kriju se riječi Time Attack. Iako je SRT Viper TA cestovna verzija , može se mjeriti sa trkaćim automobilima. Ovjes je prilagođen i tvrđi, sa moćnijim Brembovim kočnicama čiji su diskovi ventilirani i promjera 355mm na sva četiri kotača. Standardno dolazi opremljen Pirellijevim gumama P Zero Corsa, dimenzija 295/30 ZR18 sprijeda i 355/30 ZR 19 otraga.

Amortizeri, stabilizatori i opruge su također usklađeni za vožnju po krugu, a torzijska krutost povećana je za 50% s obzirom na serijski Viper. Od serijske izvedbe lakši je za 3 kilograma te Viper TA u konačnici teži 1518 kilograma. Ugrađen je aerodinamički paket izrađen od ugljičnih vlakana te lakši naplatci, a sve oznake na automobilu zamijenjene su naljepnicama. Aerodinamičan paket uključuje prednji usmjerivač zraka, te stražnji veliki spojler izrađene iz kevlara.

Novi Viper TA pokreće aluminijski 8,4-litarski V10 motor koji razvija snagu od 640 KS pri 6150 o/min te najveći okretni moment od 814 Nm pri 4950 o/min. Motor se slaže ručno i ima najveći iznos okretnog momenta u svijetu koji postiže atmosferski motor. Snaga se prenosi na stražnje kotače putem šest stupanjskog Tremec TR6060 ručnog mjenjača. Za ubrzanje do 100 km/h potrebne su mu 3,3 sekunde. Najbolji rezultati ipak se vide na stazi, pa tako novi Viper TA obilazi Lagunu Secu za 1:33.62, osam desetinki brže od moćne Corvette ZR1.

Prvi put Viper dolazi opremljen sa elektronskim sustavom za kontrolu stabilnosti i Launch Controlom. Valja spomenuti i 7-inčni zaslon koji zamjenjuje kazaljke. Unutrašnjost je crna s narančastim detaljima, a sjedala marke Sabelt su izraženo školjkastog oblika, a vozač može koristiti sigurnosni remen sa tri ili šest točaka.

13/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.