Škoda Superb – limuzina po mjeri predsjednika

Škoda Superb je doživjela svjetsku premijeru treće generacije češke limuzine u Pragu početkom 2015. godine, a prvi model novog Superba već službeno koristi češki predsjednik Miloš Zeman. Treća generacija Škodine limuzine objedinjava kvalitete prijašnjih dviju generacija uz dodatak posljednjih tehnoloških inovacija.
Dizajnerski tim pod vodstvom Jozefa Kabana stvorio je automobil kojeg krasi minimalistički dizajn s vrlo modernim i atraktivnim izgledom.

Automobil je dugačak 486 centimetara, širok 186 centimetara i visok 147 centimetara, dok se međuosovinski razmak povećao za 8 centimetara u odnosu na prethodni model te iznosi 284 centimetara. Obujam prtljažnog prostora iznosi 625 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala može se dodatno povećati na 1760 litara. Novi Superb je temeljen na Volkswagenovoj MQB platformi, koja smanjuje ukupnu masu vozila u odnosu na prethodni model za približno 75 kilograma.

Dodatnu prednost novom modelu Superba donosi DCC sustav, koji se prvi put pojavljuje u Škodinoj ponudi, a vozaču omogućuje podešavanje motora, upravljača i ovjesa. Što se tiče motora, u ponudi će biti dostupno pet benzinskih motora i tri dizelska motora, od kojih se iz ponude izdvaja već poznati 2.0 TDI motor koji razvija 150 konjskih snaga. Potrošnja goriva je smanjena za 30 posto u odnosu na prethodni model iz 2008. godine.

Novi model Superba na hrvatskom se tržištu očekuje početkom srpnja, a prodavat će se po cijeni od približno 185 tisuća kuna, koja je na razini trenutnog modela.

28/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.