Smart Fortwo - stvoren za gradske avanture

Treća generacija Smarta ForTwo predstavljena prošle godine je u potpunosti novi automobil u svim segmentima, a od svog prethodnika sačuvao je jedino najvažnije karakteristike. Okretni ForTwo izgrađen je na skraćenoj inačici platforme na kojoj je temeljen novi Renault Twingo, a duža inačica te iste platorme upotrebljava se kod Smartovog modela ForFour. Automobil je dugačak 2695 milimetara, širok 1663 milimetara i visok 1555 milimetara, dok mu međuosovinski razmak kotača iznosi 1873 milimetara.

Obujam prtljažnog prostora iznosi 190 litara, a preklapanjem naslona suvozačkog sjedala može se povećati na dodatnih 350 litara. Što se tiče motora, trenutno su dostupne dvije benzinske varijante sa trocilindarskim 1,0 litrenim motorima koji razvijaju od 71 do 86 konjskih snaga. S obzirom da je novi Smart ForTwo nastao kao produkt suradnje Renaulta i Daimlera, unutrašnjost se sastoji od većine dijelova preuzetih od Renaultovih modela, poput ručice mjenjača i prekidača.

Treća generacija ovog automobila dostupna je u tri paketa opreme: Passion, Prime i Proxy. Najraskošniji paket opreme je Proxy, a neke od komponenti koje uključuje su sportsko podvozje i stakleni panoramski krov. Smart ForTwo u izvedbi sa slabijim motorom dostupan je po cijeni od otprilike 80 tisuća kuna.

17/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.