Tata Kupiii mi ovoo – McLaren 650S

Britanski brend superautomobila McLaren će na ovogodišnjem Motor Showu u Ženevi predstaviti novi model McLaren 650S. Iako baziran na McLarenu 12C, automobil je dobio unaprijeđeni ovjes, bolju aerodinamiku, kvalitetnije gume, nove kočnice i mjenjač. Izgledom je gotovo identičan 12C modelu, a prednji dio preuzeo je od P1 modela, kojeg će McLaren 650S vjerojatno zamjeniti. McLaren je poradio na aerodinamici pa 650S ima veće usisnice zraka na bokovima, nova krilca na vratima te aluminijske naplatke na koje su montirane Pirelli P Zero Corsa gume.

Sila kojom automobil pritišće podlogu sada je 24 % veća. Bit će dostupan u Spider i Coupe verziji. Oznaka modela odnosi se na maksimalnu izlaznu snagu od 650 KS koliko dostavlja jedinstveni McLaren M838T 3.8-litreni twin turbo V8 motor. Slovo S znači Sport čime je luksuzni brend htio naglasiti upravljačke karakteristike. Kod McLarena 650S V8 motor uparen je sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke. Za ubrzanje 0-100km/h McLarenu 650S potrebne su 3 sekunde, a maksimalna brzina je 333km/h. Tu je tvrđi aktivan ovjes s tri režima rada: Normal, Sport, Track, a unaprijeđene karbonsko-keramičke pločice dolaze standardno. Opruge su s prednje strane kraće za 22%, a sa stražnje strane za 37% čime je povećana stabilnost, a udobnost, tvrde u McLarenu nije smanjena.

Što se tiče unutrašnjosi nije mnogo toga izmjenjeno. Jedine promjene u odnosu na 12C model su površine poput komandne ploče i sjedala koja će biti presvučena alkatranom. Na popisu dodatne opreme naći će se sportska sjedala s karbonskom poleđinom (iz P1 modela), električno podešavanje upravljača, kamera za parkiranje (stražnja) i prošireni paket dodataka od karbonskih vlakana.

02/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.