Tko je kupio, kupio je!! – Mercedes SLS Final Edition

Jedan od najzadivljujućih superautomobila na licu zemlje se oprašta. SLS Final Edition je, kako i samo njegovo ime kaže, posljednji superautomobil u potpunosti razvijen od strane AMG-a. Dostupan je u varijanti Coupe sa gullwing vrata, ili Roadster, a sveukupno će ih biti proizvedeno samo 350. Njegov izgled oduzima dah – poklopac motora od karbonskih vlakana sa središnjim izlazom za zrak, karbonski razdjelnik na prednjoj masci, fiksni karbonski spojler na stražnjoj strani te kovani aluminijski 19“ naplatci napred i 20“ stražnji zamotani u specijalne Dunlop Sport Maxx gume.

Unutrašnjost krase dijamantni uzorci crne kože sa prošivom srebra, srebrnim sigurnosnim pojasevima, obloge od karbonskih vlakana te srebrna pločica na kojoj piše „Final Edition – 1 of 350“. Pogoni ga snažan 6.2L V8 motor sa 591 konjskih snaga te dvostrukom spojkom sa sedam stupnjeva prijenosa sa još bržim mapiranjem od GT verzije te sa „race start“ funkcijom koja nudi dvije razine prigušivanja, Sport i Sport +. Ubrzanje do 100km/h postiže za 3.6 sekundi, 200km/h za 11.2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski limitirana na 320km/h. Ukoliko Vam se pruži prilika, iscijediti ga možete do njegovih maksimalnih 7050 okretaja u minuti, naravno, uz old-school buku koja je vrlo, vrlo dobra. Kada ga vozite gradom, sa mjenjačem postavljenim na opciju „comfort“ te suspenziju na mekšom okruženju, SLS FE je kao veliki, moćni, prijateljski Mercedes.

Vožnja je tvrda, ali nije pretvrda, i tu je taj osjećaj kojeg nećete dobiti od drugih velikih motora iz Benza. Na otvorenoj cesti, sa isključenim automatskim mjenjačem, te tvrđe postavljenom suspenzijom osjećat ćete se kao kralj! SLS je poput velikog, glasnog neprijateljskog medvjeda. Vožnja je super tvrda, mjenjač je kirurški precizan i oštar a zavoje svladava čisto i brzo. Nemoguće ga je voziti bez ogromnog smiješka na licu izgledajući kao da ste na teškim lijekovima protiv bolova što još više čini ovo depresivnim budući da je ovo zadnji put kada ga možemo vidjeti u akciji.

AMG ubija ovo lijepo čudovište od automobila zauvijek. Potrošnja goriva, iako nebitna, jer ako imate novac za ovakav automobil, imate i za gorivo, iznosi relativno malih 13.2L/100km u mješovitoj vožnji. Cijena mu je prava sitnica a iznosi 225 000 eura.

Iako ćemo još dugo dugo čekati na još jedan Mercedesov superautomobil koji zauzima kutak na ovom tržištu, barem pod kraj godine dolazi njegov suparnik, manja Porsche 911-ica.

13/03/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.