Veliki zeleni – Škoda Vision-C koncept

Škoda Vision C koncept je coupe s četiri odnosno s pet vrata ako računamo i vrata prtljažnika. Popularnost coupe-a s četiri vrata narasla je dolaskom Mercedes CLS-a, Audi A5 Sportback-a, VW CC- a i nove BMW 4 serije Grand Coupe-a. Bočna strana koncepta Škode Vision C nalikuje profilu VW CC-a, a trokutasta prednja svjetla za maglu izgledaju poput vampirskih očnjaka. Točne dimenzije ovog coupe-a još nisu otkrivene, ali neki izvori tvrde da će duljina biti oko 4700mm, a širina 1820 mm. Cjelokupnom dizajnu pridonose I aluminijski naplatci u obliku turbine sličnih onima na VW Scirrocu.

Nadamo se da Škoda neće bitno mijenjati vanjski dizajn ovom konceptu. Svari koje se još moraju nadodati za svakodnevno korištenje su vanjsi retrovizori i kvake vrata. Unutrašnjost je striktno zamišljena kao četverosjed. Motor koji dolazi sa konceptom Škode Vision C je 1.4-litarski TSI četiri cilindarski motor sa 110 KS kojeg može pokretati benzin ili zemni plin. Volkswagen grupa već ima u ponudi motore koje pokreće zemni plin: VW Up, VW Golf i Audi A3. Na tržištu će Vision C koncept biti dostupan sa četiri cilindarskim 1.4 TSI motorom sa 140 KS i novim 2.0-litarskim turbodizel motorom od 200 KS.

Nagađa se da će najjači motori odnosno vRS model biti dostupan s četiri cilindarskim 2.0 GTI motorom sa 220 KS i dizel verzijom sa 2.0-TDI motorom sa 184 KS (iz Golf-a GTD). Škoda Vision C koncept troši 3.4kg zemnog plina po kilometru s emisijom CO2 od 91g/km: ekvivalentno jednome od Škodinih ‘Greenline’ dizelaša. Očekuje se da će i Škoda Vision C koncept biti izgrađen na MQB platformi na kojoj su izgrađeni Golf, A3, Škoda Octavia i novi Seat Leon.

28/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.