Više Vam ne treba sušilo za kosu – Nissan GT-R cabriolet

Kompanije osnovana u Kaliforniji pod imenom Newport Convertible Engineering prerađuje standardne automobile u kabriolete više od 30 godina. U njihovom arsenalu mogu se naći luksuzni automobili poput Porsche Panamera, Range Rover, kamioni sa 6×6 pogonom, Aston Martin, Bentley i svakakve druge prestižne i manje prestižne marke. Posljednja prerada im je bila upravo Nissanova beštije GT-R. Je li svijet spreman za GT-R kabriolet? Nije važno jer su momci iz NCE uspjeli u svom poduhvatu, a GT-R je dostupan čak u 3 različite verzije kabrioleta.

Prva je čisti kabriolet, druga podsjeća na onu verziju Porsche Speedstera sa dvije velike grbe iza svakog sjedala, a treća ima polovične zaobljene okvire iza sjedala. Primjere sve tri verzije možete pogledati u našoj galeriji. Informacije o cijeni ove prerade još nisu poznate, ali morate stvarno biti hrabri da svoj novi GT-R date nekome da mu odreže krov. Činjenica koja još nije došla na vidjelo je koliko se smanji otpornost automobila kada se s njega makne krov pošto je karoserija napravljena, a i cijeli automobil je baziran na tvrdim krovu, pogotovo kod automobila koji dolaze kao coupe ili limuzine.

Unatoč tome, interesa će sigurno biti kao što su pokazali i prijašnji modeli NCE kompanije. Sam Nissan GT-R pokreće snažni 3.8 litreni V6 motor koji razvija 552 KS i od 0-100 km/h stiže za manje od 3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi čak 315 km/h. Stoga će momci u NCE trebati dobro pripremiti i pojačati karoseriju i podvozje automobila da ih ne bi sam automobil potrgao svojoj iznimnom i impresivnom snagom. Hoće li se uklanjanjem krova GT-R-a umanjiti i njegove izvanredne vozne osobine i performanse?

Svoja mišljenja možete podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

28/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.