Volkswagen Golf GTE plug-in hibrid

Na skorašnjem Auto Showu u Ženevi bit će predstavljen novi sportski Volkswagen Golf GTE plug-in hibrid s četiri vrata. To  će ujedno biti peti po redu tip pogonskog sklopa koji se nudi s Golf modelima. Pridružit će se benzinskim, dizelskim, CNG(prirodni plin) i električnim verzijama. Novi GTE pokreće 1.4-litreni, četiri cilindrični TSI benzinski motor od 148 KS uparen s elektromotorom od 101 KS te će u kombinaciji razvijati 201 KS i 349 Nm okretnog momenta ( identičan broj momenta kao kod 2.0-litreni turbo Mk7 Golf GTI) .

Koristeći hibridni pogon Golf GTE sa pogonom na prednje kotače i šestero stupanjskim DSG automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom ubrzavat će do 100km/h za 7.6 sekundi te će razvijati krajnju brzinu od 217km/h. U hibridnom načinu vožnje trošit će 1,8 l/100km uz emisiju CO2od 35 g/km. U električnom načinu rada moći će postići brzinu od 130km/h, a domet će iznositi 50 km. Uz pomoć oba motora Golf GTE moći će prijeći čak 940 km.

Elektromotor energiju crpi iz visoko-voltažnih 8.8 kWh snažnih litij-ionskih baterija s tekućim hlađenjem koje se pune preko utora iza VW loga na rešetci hladnjaka. Baterije teže 124 kg što je osam posto od ukupne mase GTE modela. Što se tiče dizajna automobila neće se mijenjati u odnosu na standardnu verziju, već će biti spoj e-Golfa i GTI modela. Tamo gdje na GTI modelu dominira crvena boja, novi hibridni GTE krasit će plava boja. Masa Golf GTE je 1524 kg i iznosi 154 kilograma više od Golfa GTI.

Volkswagen Golf GTE bit će opremljen opremom karasterističnom za hibridna vozila poput ekranom za tok energije, sustavom nazvanim ”360° Driving range, pokazivačem dometa, statistikama o emisijama , e-managerom, ekranom na dodir s 6,5 inčnim ekranom na dodir.

24/02/2014
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.