Volkswagen najavio dolazak novih modela crossovera

Njemački proizvođač potvrdio je da uskoro namjerava proširiti svoj asortiman novim crossoverima. Prvi model u segmentu subkompaktnih crossovera zasniva se na konceptu Taigun i bit će dostupan u varijanti s četiri sjedala. Taigun je maleni crossover razvijen na PQ12 platformi na kojoj je također nastao i Volkswagen up!. Automobil je dugačak 386 centimetara, širok 173 centimetara i visok 157 centimetara, ali je svojim dimenzijama bliži Volkswagen Polu, nego up!-u.

Što se tiče motora, očekuje se da će Taigun biti pokretan novim 1,0 litrenim turbobenzinskim TSI motorom koji će razvijati 110 konjskih snaga. Novi subkompaktni crossover bit će namijenjen manje zahtjevnijim kupcima, a glavne konkurente Taigunu će predstavljati Renault Captur, Jeep Renegade i Fiat 500X. Drugi i veći model  Volkswagenovog crossovera teži luksuzu i temeljit će se na konceptu CrossBlue Coupe. Veći Volkswagenov crossover u početku će biti dostupan u varijanti sa sedam sjedala, a ubrzo nakon nje će također uslijediti i varijanta s pet sjedala. Očekuje se da će u ponudi osim klasičnih pogona biti dostupna i plug-in hibridna inačica, a koristit će kompaktnu litij-ionsku bateriju kapaciteta 14,1 kWh. U unutrašnjosti automobila će se posebno isticati infotainment sustav nove generacije s 10,1-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir.

Veći model novog crossovera njemačkog proizvođača bit će namijenjen kupcima koji žele elegantnije i bogato opremljene crossovere. Volkswagen novim crossoverom, koji je temeljen na CrossBlue Coupe konceptu, cilja na konkurente kao što su Mitsubishi Outlander, Kia Sorento i Nissan Pathfinder.

13/07/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.