Volkswagen sport coupe concept GTE – najava nove generacije modela CC

Volkswagen je na sajmu automobila u švicarskoj Ženevi predstavio Sport Coupe Concept GTE, koji se u službenim izvorima opisuje kao visokotehnološki kupe sa četvero vrata i temelji se na MQB platformi. Preciznije, riječ je o sportski uređenom Passatu, kojim se najavljuje dolazak nove generacije modela CC i donosi novu viziju dizajna svjetala, maske motora i ostalih detalja. Neki detalji koji se također ističu su produžena maska motora, elegantna linija krova, završeci ispušnih cijevi koji su inkorporirani u stražnji branik te 21-inčni aluminijski naplaci.

Dužina ovog automobila iznosi 4869 milimetara, širina 1864 milimetara, a visina automobila iznosi 1407 milimetara. Međuosovinski razmak kod ovog modela iznosi 3020 milimetara, a obujam prtljažnog prostora iznosi 480 litara. Putnička kabina raspolaže s mnogo prostora sprijeda i straga. Uređenje kokpita je moderno, odnosno vozačevo je okruženje vizualno pojednostavnjeno te je pošteđeno suvišnih prekidača. U ovaj automobil ugrađen je plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od kombinacije V6 TSI benzinskog motora te dva električna motora, koji u kombinaciji razvijaju 380 konjskih snaga. Maksimalna brzina koju ovaj automobil može postići je 250 km/h, dok će mu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebne 5,2 sekunde.

Električna autonomija kod ovog automobila iznosi otprilike 50 kilometara, a što se tiče potrošnje goriva, ovaj model će u prosjeku trošiti oko 2 litre goriva na 100 kilometara.

26/05/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.