Volkswagen Touran – vladar praktičnosti

Volkswagen je na sajmu automobila u švicarskoj Ženevi predstavio treću generaciju svog kompaktnog monovolumena pod nazivom Touran. Novi model Tourana temelji se na modularnoj MQB platformi te je 62 kilograma lakši od svog prethodnika, a dostupan je u izvedbi s pet i sa sjedam sjedala. U odnosu na prethodnu generaciju ovog kompaktnog monovolumena novi model Tourana karakterizira povećanje dimenzija, a usporedno s time povećao se prostor putničke kabine produljenjem međuosovinskog razmaka.

Obujam prtljažnog prostora ovog automobila najveći je u svom segmentu te iznosi 1040 litara i moguće ga je povećati do maksimalnih 1980 litara. Što se tiče motora, na raspolaganju su tri varijante benzinskih motora koji će razvijati od 110 do 180 konjskih snaga i tri varijante turbodizelskih motora koji će razvijati od 110 do 190 konjskih snaga, a svi motori upareni su sa sustavom regenerativnog kočenja i Start&Stop sustavom.

Kako je ovo prvenstveno obiteljski automobil, od raskošne sigurnosne opreme svakako vrijedi izdvojiti proaktivni sustav zaštite putnika, automatsku regulaciju razmaka i Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi, potporu kod prometnog zastoja, Side Assist s potporom izlaska iz parkirnog mjesta te serijsku multikolizijsku kočnicu. Noviteti koji krase osvježeni Touran su i električno otvaranje i zatvaranje stražnjeg poklopca, Easy Open automatska funkcija otvaranja stražnjeg poklopca, koji se može aktivirati pokretom noge te odabir profila vožnje i nova LED glavna svjetla. U konačnici valja naglasiti još jednu zanimljivu novost koja se tiče opcijske opreme te je posebno namijenjena obiteljima – elektroničko pojačavanje glasa, a kod ovog se sustava govor, snimljen u prednjem području preko mikrofona, reproducira preko ugrađenih zvučnika u stražnjim redovima sjedala.

15/06/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.