VW Golf 4 ( od 1997. - 2003.)

Izvor slike :  Google.com Izvor slike : Google.com Nepoznati autor
Izvor : Youtube.com
  • Proizvođač: VW
  • Model: Golf 4
  • Godina proizvodnje: 1997. - 2003.
  • Varijante: Hatchback, GTI, Vartiant, R32, Plus, R, Cabriolet
Ocjena
(1 Glas)

Prednosti 

  • Udobnost u vožnji
  • Dobre kočnice
  • Jednostavno rukovanje
  • Siguran na cesti

Mane 

  • Visoka cijena

 

 

Ako ste u potrazi za kompaktnim rabljenjim autombilom teško da ćete naći veći izbor nego što ga nudi VW Golf IV. VW Golf IV na tržište dolazi u listopadu 1997.godine te je od tada ponudio najviše inovacija .U odnosu na svog prethodnika duži je za 14 cm. Neki modeli imaju pogon na sva četiri kotača koji je nazvan 4MOTION. Prvi put se u VW Golf TDI koristi pumpa za izravno ubrizgavanje goriva u motor te se na tržištu nude sa 90KS i 150 KS Kod izbora motora nude se četiri,pet i šest-cilindarski motori od kojih su benzinski od 75-241 KS, a dizel motori od 68-150 KS. S VW Golf R32 Volkswagen je izgradio najjači Golf svih vremena kojeg pokreće 3.2 litreni šest -cilindarski motor sa 241 te se prvi put mogao naručiti automatski mjenjač (DSG)

Svi modeli u standardnoj ponudi opreme sadržavaju zračne jastuke za vozača i suvozača,ABS, automatsko zatezanje pojasa te servo volan.Modeli sa sredine 1998.godine u opremi imaju i bočne zračne jastuke, a kod modela iz 2000. godine u opremu je uključena i elektronska kontrola stabilnosti. Od 2002. U opremu ulaze i bočne zračne zavjese. U Crash testu VW Golf IV osvojio je dobar rezultat tj. ocjenu 4. Po kvaliteti VW Golf IV glasi kao jedan od najboljih jer i kod visoke kilometraže kvarovi su rijetki. U slučaju neodržavaja najčešći kvarovi su zbog trošenja kočionih diskova i jastučića . Kod ovjesa je druga priča ,tu povremeno može doći do pucanja opruge. Neispravni rad lampica spada među manje ozbiljne nedostatke.

Karoserija Golf IV u potpunosti je pocinčana. Do korozije može doći samo u slučaju popravljanja karoserije nakon nesreće ili raznih oštećenja zamjenskim dijelovima koji nisu pocinčani. Za ljude koji ne putuju mnogo dovoljan je i relativno slabi 1.4 litreni benzinski motor s osnovnih 75KS koji u svakodnevnoj vožnji troši 7,0-7,5 l/100 km. Ekonomičniji je 1.9 TDI dizel koji troši oko 5,5l na 100km. U autombilu bi naknadno trebalo ugraditi dizelski filtar za čestice kako bi dobio zelenu oznaku. Preporuča se servis na svakih 60 000 km što uvelike doprinosi vremenskoj izdržljivosti ovog automobila.

Auto-mane

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“

AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Website: auto-mane.com