Prijevoz bicikla automobilom

Bicikl je najsigurnije prevoziti u automobilu, ali to je najčešće nemoguće, osobito ako na izlet ide više ljudi, svaki sa svojim biciklom. U tom slučaju potrebni su vam posebni nosači, a odabir sigurnog načina prijevoza ovisi o korisniku bicikla i njegovim potrebama i mogućnostima. Ima ih različitih, krovni nosači su funkcionalni, nosači na vučnu kuku su najpraktičniji, a nosači na stražnjim vratima su najjeftiniji. Najčešće korišten prijevoz bicikala je na krovu automobila,a profesionalni biciklisti i entuzijasti često se odlučuju za transport bicikla tim načinom. Bicikli su im udaljeni udaljeni od ceste te su izuzeti od vode i prljavštine. Prednosti kod krovnih nosača su čist pogled pri vožnji unatrag i dostupnost prtljažnika, a nedostaci se odnose na veći otpor zraka, povećanu potrošnju goriva i nepristupačnost.

Najveći nedostatak prijevoza na krovu automobila je visina na koju se bicikli moraju podići kod montaže, a također su prisutni i problemi s aerodinamikom. Prijevoz bicikla uz pomoć nosača pričvršćenog na vučnu kuku vozila je najpraktičnije, ali i najskuplje rješenje za prijevoz bicikla automobilom. Prednosti kod nosača na vučnu kuku su niska visina za utovar bicikla i pritom je adekvatan za sva vozila, jedino je potrebno da automobil ima ugrađenu vučnu kuku.

Treći je sustav onaj koji se pričvršćuje na stražnja vrata ili na prtljažnik limuzine i jednostavan je za montažu i korištenje te zadovoljava i najstrože sigurnosne standarde. Prednosti kod korištenja nosača na stražnjim vratima su manji otpor, niža točka utovara i jeftiniji su, dok se nedostaci odnose na otežan pristup prtljažniku, zaklanjanje pogleda prilikom vožnje unatrag kod nekih modela, a najčešće natovareni bicikli prekrivaju stražnja svjetla i registarsku oznaku vozila, što je kažnjivo prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa. Kvaliteta i sigurnost nosača za bicikle garantirana je i dužinom jamstvenog perioda koje proizvođači daju na svoj proizvod. Proizvođači stalno povećavaju sigurnosne standarde i uz svaki proizvod prilažu upute za korištenje i sigurnosne upute kojih se korisnik mora pridržavati.

Renomirani proizvođači nosača bicikla redovito testiraju svoje proizvode i uz pomoć ovlaštenih organizacija za homologaciju (ADAC, TÜV, DECRA…), a preporučuju se samo oni nosači koji imaju njihove certifikate.

13/07/2015
Auto-mane
Autorica članka:

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“ AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Internetska stranica: auto-mane.com Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Oglašavanje na portalu Automane

Veliki doseg

Preko 30.000 unikatnih korisnika mjesečno!

Vrlo fleksibilno

Sami odrediti koliko želite da traju vaši oglasi.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.

Banner oglasi

Tekstualni, slikovni, animirani banneri na nekoliko lokacija.